Låneskydd - säkerhet vid lån

Vi går igenom allt du behöver veta om låneskydd tillsammans med dess för- och nackdelar. Sanningen är att i många fall kan det vara bra att skaffa en extra låneförsäkring, men det kommer med ett pris.

Låneskydd

Går man och oroar sig över vad som händer om man blir av med jobb, blir skadad eller någonting som gör att man inte kan fortsätta jobba och därmed inte kommer att klara av återbetalningar, kostnader för de lån man har. Isånnafall så finns det en slags försäkring som flertal låneinstitut erbjuder. Denna försäkring kallas Låneskydd. Så vad innebär ett låneskydd egentligen. Det skiljer sig från lånegivare till lånegivare men i princip så är det att denna “försäkring” kan hjälpa till om någonting drastiskt skulle hända lånetagaren.

När kan det vara bra att teckna en låneförsäkring?

Detta kan hända att lånetagaren blir ofrivilligt arbetslös eller om något så dramatiskt som att personen i fråga skulle bli arbetsoförmögen pga skada eller olycksfall, sjukdom mm. Skulle någonting så hemskt som dödsfall inträffa så kommer låneskyddet in och kan hjälpa till att lösa den avlidnas del av lånet. Självklart så bör man läsa igenom de olika villkoren som finns vid låneskydd, tex hur mycket ersättningen är om man blir arbetslös. Det är ju inte säkert att just din lånegivare varken har låneskydd eller ens har några bra villkor.

Ett låneskydd har sitt pris

Självklart så brukar det även kosta en slant att ha ett låneskydd, detta då lånegivaren gärna vill ha tillbaka de pengar som detta kan/kommer att kosta dom. Här går dom i princip på statistik och har räknat fram en genomsnittlig kostnad för lånetagaren. Detta bör man verkligen också se om man klarar av att betala varje månad. För det är som med varje försäkring, det är bra att ha men förhoppningsvis så slipper man utnyttja en försäkring. Så läs igenom villkoren och bestäm dig för om det är lönt att ha eller inte.

Långivare som erbjuder gratis låneskydd

Vissa långivare erbjuder gratis låneskydd vid en teckning av deras lån. Det kan vara en god idé att ta del av denna försäkring men vad som är bra att tänka på är att dessa ofta är under tidsbegränsad period. Vilket betyder att de så småningom börjar kosta. Du kan dock enkelt säga upp ditt låneskydd när gratismånaderna är över genom att kontakta långivaren.